Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По принцип комбитата са с няколко см по-дълги от седана на същия модел - при 159 няма такъв филм, дори бронята на комбито е същата, багажника като го отвориш - 1:1, повече багаж събира само ако го товариш над линията на прозорците, което не е много практично. Особено за кола с имидж да стърчат компотите не е много яко.
    159 е само 6см по-къса от 166, на широчина даже е по-голяма, а вътре е 2 пъти по тясно.
    При БМВ положението с комбитата на 3-ката е същото, само името му е комби.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• [QUOTE=code;1196452]По принцип комбитата са с няколко см по-дълги от седана на същия модел - при 159 няма такъв филм, дори бронята на комбито е същата, багажника като го отвориш - 1:1, повече багаж събира само ако го товариш над линията на прозорците, което не е много практично. Особено за кола с имидж да стърчат компотите не е много яко.
      159 е само 6см по-къса от 166, на широчина даже е по-голяма, а вътре е 2 пъти по тясно.
      При БМВ положението с комбитата на 3-ката е същото, само името му е комби.[/QUOTE

Отвора на багажника е едно от основните неща.Не е казано че трябва да го тъпчиш но като слагаш една детска количка Куини не ти се налага всеки път да махаш колелата за да влезе в багажника.При комбито просто си е слагаш и си готов.Обемите и на двата модела багажника са достатъчни но при комбито е много по удобно дори да си извадиш нещо което ти се намира в дъното,просто си дърпаш щората и бъркаш.При седана трябва да си извадиш целия багаж.Явно не си се сблъсквал с подобни проблеми и затова така говориш.Много по практични са и не случайно продажбите на комбита на 159 ката са повече от на седана.Никога на са ме кефили комбита но са практични.Добре че има все пак няколко модела коли които и отива. Но ван няма да си купя никогааааааа
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• [QUOTE=136;1196465]
        Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        По принцип комбитата са с няколко см по-дълги от седана на същия модел - при 159 няма такъв филм, дори бронята на комбито е същата, багажника като го отвориш - 1:1, повече багаж събира само ако го товариш над линията на прозорците, което не е много практично. Особено за кола с имидж да стърчат компотите не е много яко.
        При БМВ положението с комбитата на 3-ката е същото, само името му е комби.[/QUOTE

Отвора на багажника е едно от основните неща.Не е казано че трябва да го тъпчиш но като слагаш една детска количка Куини не ти се налага всеки път да махаш колелата за да влезе в багажника.При комбито просто си е слагаш и си готов.Обемите и на двата модела багажника са достатъчни но при комбито е много по удобно дори да си извадиш нещо което ти се намира в дъното,просто си дърпаш щората и бъркаш.При седана трябва да си извадиш целия багаж.Явно не си се сблъсквал с подобни проблеми и затова така говориш.Много по практични са и не случайно продажбите на комбита на 159 ката са повече от на седана.Никога на са ме кефили комбита но са практични.Добре че има все пак няколко модела коли които и отива. Но ван няма да си купя никогааааааа
        Аз съм карал комби 5г и затова ми е омръзнало иначе съм абсолютно наясно с предимствата и недостатъците Комбито още го имам - Мондео 98г, скоро му правих основен ремонт, че малко го покараха от София до Бургас със спукано водно съединение (без антифриз) В това комби товаря европале със стока с електрокар
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• има брутални комбита.
          CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
          Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Прясна информация от днес:
            159-те от Ауто Плаза...човек от Русе е ходил да ги види днес...търси си такава: говорих с него по телефона.
            - Ти-ката е в кофти сътояние...удар отзад...на едната врата липсвало парче боя с размери 10см х 10см.
            На някоя от всичките имаше проблем с обороти..изгорено по салона на някоя от тях...друга е била с шкурен волан и боядисан със спрей...Общо взето, човека се е отчаял от колите там...били са видно в кофти състояние.
            Last edited by rusiq86; d.m.y г., 21:06.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Ясно, поредните гробчета Мерси за инфото...
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Търсете търсете,ще намерите
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Търсете търсете,ще намерите
                  Викаш луди ора, не слушат патило (като теб) ми искат и те да си купат 59ка.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                    Викаш луди ора, не слушат патило (като теб) ми искат и те да си купат 59ка.
                    Напротив майка,аз съм с 2 ръце за,защото 159 за мен е хубава кола/всеки си има мнение/.Проблема е че в Бг колите по автокъщите в 90 % от случаите не стават,ама нали всеки има изисквания,та според мен в БГ е невъзможно да си намерят кола,или са им скъпи или не отговарят на критериите или и двете Може пък да са навити да чакат по 2 г. да кацне избраната 159-ка па до тогава ще са по 6-7 хии леа на по 400 000 км. вече,не на по 250-300 хилки.Алтави хора като Пепи/Русия/ са рядкост в Бг,да видят колата и да кажат тая е моята,вадят парата и си заминават с нея,другите са едно гледане,кумене,па навигация/за какво за бога им е,като в повечето случаи не върши работа в Бг/,па задължително кожа,па цвета не им харесва.............................
                    Last edited by Mury; d.m.y г., 18:12.
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• мъри аз работя в чужбина навигацията ми трябва понеже често меня адреси искам да е мощна за да и се кефя сега съм със 156 но е 120 кончета искам нещо сериозно да се прибера за 20 часа не за 30
                      п.п имам си сега кола и не бързам реших скоро да вземам 2ра старата няма си я дам за нищо на света

Comment

• Аз знаех какво искам...и просто нямаше как да изпусна колата. Отговаряше на вс мои критерии...че и дори ги надминаваше...никога не съм искал 4х4...но то дойде бонус за мен.
                        Трудно е да се намери читава кола...но ги има...ако местният пазар няма...се насочваш към чужбина.
                        159 е страхотен автомобил...носи ми удоволствие, дори само да си седя в него и да слушам музика. Поведението и усещането от карането е повече от страхотно.
                        sigpic

Comment

• Всеки си има гледна точка. Продавача иска да си продаде колата на максимално висока цена па тя гола на пушка да речем, а купувача да я вземе на максимално ниска цена и с много екстри, разбираемо е...

А и малко са баламите ВЕЧЕ, които ще дадат луди пари за Алфа, била тя с ТЮВ , МЮВ, "всичко сменено", "качваш са и караш" итн...Щото повечето сме го яли и сме се нагледАли достатъчно с Алфите, били те 156-ци, 147-ци, 166-ци, 59-ки
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            Всеки си има гледна точка. Продавача иска да си продаде колата на максимално висока цена па тя гола на пушка да речем, а купувача да я вземе на максимално ниска цена и с много екстри, разбираемо е...

А и малко са баламите ВЕЧЕ, които ще дадат луди пари за Алфа, била тя с ТЮВ , МЮВ, "всичко сменено", "качваш са и караш" итн...Щото повечето сме го яли и сме се нагледАли достатъчно с Алфите, били те 156-ци, 147-ци, 166-ци, 59-ки
                            Много ясно, аз пък изпитвам ужас от кола от "колега от форума". То са носачи от ebay за 2,40, най- яките неща 12та употреба като дискове и накладки перфектни, то са термостати от рено, то са дебитомери китайци, то собственика самосиндикално си я е ремонтирал, и един болт не е останал незамазан, абе чудооооооо. Сега има и попадения където собственика е болен и всичко е сменено и нагласено, та чак новия собственик не му се вярва, но това на фона на масовия съфорумец са единици. За мен най-добре е нов внос и се молиш италианеца преди теб поне маслото да и е сменял. Хубаво е колата ако може да се види във вида в които се предлага в Италия, Германия и т.н., да няма удар с подводница, прави се реална преценка и оценка за предстоящите ремонти и скачаш, това е.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Имам съсед...работи в автокъща...та той казва: 'никога не вземаме перфектни коли...или такива без проблеми...защото то струват повече пари...вземаме пакет 10 коли например...и това е....като не ни интересува какво им има...но ми каза, че вероятността да има една в цветущо здраве е една от тези 10. И нейната цена няма да е от ниските'.
                              На мнение съм, че винаги е по-добре да си купиш кола от човек...не от автокъща. Има хора и хора...но едва ли няма да разбереш дали не е скрап.
                              Все си мисля, че можеш да прецениш човека отсреща..да видиш колата ....след преглед в сервиз да си дадеш сметка, тази кола става ли!
                              sigpic

Comment

• Искам да попитам нещо и го правя тук понеже, не искам да цапам с нова тема. Та ситуацията ми е следната- карам 166 и съм много доволен, харесва си ми колата, пък да не говориме, че преди 1-2 месеца вложих немалка сума в нея, за да ми е стегната и да съм спокоен като тръгна някъде (периодично карам на дълги за БГ разстояния). Обаче ми се отваря възможност (чисто финансова) да си сменя колата с друга. Спрял съм се на 2 модела, които имат различни цени, но само те ме интересуват- 159 и Ланчиа Тезис. Проблемът е че нямам познати с такива коли и не мога да почерпя опит от първа ръка. С 2 думи, въпросът ми е, според вас, заслужава ли си това упражнение дето ми се върти в главата или е само хвърляне в неизвестното и дълбокото, на което не се знае къде ще му излезе края. Все пак да кажа, че не съм съгласен да давам по 500-600 лв месечно за ремонти ( не поддръжка), защото в такъв случай, по-добре би било да си взема нова кола.

Comment

Working...
                                X